Ga naar de inhoud

Schoolvoetbal basis scholen

Sporten met je klas of schoolgenoten

Extra competitie in Schagen

Hoe geweldig zou het zijn als je in Schagen ieder kwartaal kan voetballen, handballen of honkballen met je klasgenoten? Je kunt zelf bepalen met wie je in een team zit en je kunt voetballen tegen andere schoolteams. Je speelt iedere kwartaal een aantal wedstrijden en aan het eind van ieder kwartaal is er een periode kampioen. Met jouw team kun je allerlei leuke prijzen winnen.

Hoe leuk is dat? Je hoeft niet iedere week 2 keer te trainen, maar je speelt gewoon alleen competitie met jouw schoolteam. Lijkt jou dit wel wat? lees dan hieronder snel verder.

Wat gaan we doen?

In de Verenigde Staten staat het College & Highschool sporten hoog in het aanzien. Er is zelfs aandacht voor op TV. Hoe gaaf zou het zijn, dat jouw wedstrijd live uitgezonden wordt op SchagenFM? Met deze nieuwe activiteit willen wij graag alle leerlingen of die nou lid zijn van een club of niet de mogelijkheid geven om mee te kunnen doen in een teamsport. Hoe tof is het dan, dat jij met je klas/schoolgenoten een eigen team kunt samen stellen en wedstrijden kunt spelen? Dit geldt voor de lagere scholen, maar ook voor de middelbare scholen en voor de MBO/HBO/Universiteiten.

 

Welke sporten?

Wij willen dit concept gaan starten met Voetbal & bij een positief resultaat door gaan schakelen naar handbal en Honkbal, zaalvoetbal, volleybal, hockey, tennis & golf.

Waar gaat dit gebeuren?

Op dit moment zijn wij bezig met een samenwerking met Schagen United om daar de velden te gebruiken voor het voetballen. Op de vrijdagavond is er op groenoord nog voldoende ruimte voor deze activiteiten. 

Zodra er voldoende aanmeldingen zijn gaan we starten!

Wanneer en hoe vaak?

De KNVB werkt met 4 delen in het voetbal. Wij denken dat het handig is om hier in mee te draaien. Dan weten wij ook zeker dat er geen vakanties zijn op de georganiseerde wedstrijddagen.

Daarnaast zijn wij dat het spelen van 2/3 korte wedstrijden van 20-30 minuten. Dat er veel plezier gemaakt kan worden.  Op de finale dag, dit is de laatste dag van een periode, zal er een finale gespeeld worden tussen de poulewinnaars. Dit zal leiden tot een periodekampioen. Deze spelers winnen natuurlijk een fraaie beker! Maar het winnende team maakt ook kans op gave prijzen. Meer weten over de prijzen, zie hieronder.

Voor de periode tussen de herfstvakantie & de Kerstvakantie hebben wij de volgende data gepland:

  1. Vrijdag 5 november 2021 (poulefase)
  2. Vrijdag 25 november 2021 (poulefase)
  3. Vrijdag 17 december 2021 (Beslissende poulefase + finale)
 
Voor de periode tussen de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie hebben wij de volgende data gepland:
  1. Vrijdag 14 januari (Poulefase)
  2. Vrijdag 28 januari (Poulefase)
  3. Vrijdag 11 februari (Beslissende poulefase + finale)
 
Voor de periode tussen de voorjaarsvakantie en de meivakantie hebben wij de volgende data gepland (Dit kan nog aangepast worden ivm de bestaande schoolvoetbal dagen in 2022):
  1. Vrijdag 4 maart 2021 (Poulefase)
  2. Vrijdag 25 maart 2021 (Poulefase)
  3. 22 April 2021 (Beslissende poulefase + finale)

Bij een succesvolle uitrol en doorslaand succes zullen wij ook een schema gaan maken voor de periode tussen de meivakantie en de zomervakantie.

De wedstrijden starten rond 15:00 uur en zijn rond 16:30 uur klaar

Hoe zien de teams eruit?

Basis school groep 1

Groep 1: Kinderen uit groep 3 & 4 - jongens en meiden gemixt

Basis school groep 2

Groep 2: Kinderen uit groep 5 t/m 8 - jongens en meiden gemixt

Wat gaat het kosten?

De inschrijfkosten verschillen per doelgroep/leeftijdscategorie

Lagere school

€50,- per team per seizoen
10 kinderen per team
1 keeper + 5 spelers in het veld

Indien jouw school niet beschikt over tenue’s, dan kun je deze tenue’s zelf aanschaffen. Of je kunt voor € 175,- per team een set kleding kopen via Kids Active. Je kunt deze uiteraard ook laten sponsoren. Voorwaarde is wel dat de naam van de School ook op het tenue is gedrukt.

Aanmelden

Waarom doen jullie dit?

De tijd van het oude schoolvoetbal is wel een beetje voorbij. 2 wedstrijddagen per jaar om in competitieverband met je klasgenoten te voetballen is gewoon… te weinig.  

Meld je dus snel aan, vertel het door en doe mee.

 

Prijzen

Iedere categorie maakt als team kans op prijzen. Wat dacht je van:

 • Jumpen bij Skagaventure voor het hele team
 • SkagaventureLasergame voor het hele team
 • Starjump uur Jumpen voor het hele team
 • Monkeytown voor het hele team (alleen lagere school natuurlijk ;))
   
Lijkt het jullie ook leuk om mee te doen?

Team begeleiding

Voor de begeleiding van de teams is een ouder van een van de spelers of leraar/lerares als begeleider/coach voldoende. Zij kunnen als aanspreekpunt fungeren namens de school.

Vraag en antwoord

Heb je naar aanleiding van bovenstaande vragen? Dat kan. Je kunt dan bellen of whatsappen naar: 0627005897 of gebruik ons contactformulier

meld je aan!

Vooraanmelding